sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kevättä rinnassa

Monta arkipäivää, viikonloppua, juhlapyhää ja pari takatalvea on kulunut ja vihdoin Kalmarissa on kevät! En oo malttanut oikein enää jäädä kotiin gradua kirjoittamaan, sillä auringonpaistetta, valoa ja lämpöä on saanut taas odotella puolen vuoden ajan. Haluaisin ottaa vaan kaiken irti näistä viimeisistä kahdesta kuukaudesta Kalmarissa, sillä kohta on aika sanoa heipat...

Svinön silta
Kävimme tänään Lindan kanssa Svinön saarella Öölannin sillan vieressä. Patikoimme saaren ympäri ja ihastelimme saaristomaisemia. Palatessamme takaisin auringonlaskun aikaan ja lauleskellessamme suomalaisia kesähittejä meitä vastaan käveli yllättäen suomalainen pariskunta. Siis Kalmarissahan ei koskaan kävele vastaan suomalaisia, joten olimme molemmin puolin yllättyneitä.

Öölannin silta
Stensö

Gradun teon ohessa ollemme viettäneet muun muassa Pyhän Patrikin päivää, jota en itseasiassa ole koskaan ennen juhlinut. Mun täytyikin ihan googlettamalla selvittää, että mistä päivästä oikein on kyse ja selvisi, että juhlapäivä on irlantilainen traditio (don't ask more). Aina voi oppia uutta! Pääsiäisenä teimme naapureiden kanssa brunssin ja saimme pöydän koreaksi värikkäillä pääsiäisruuilla. Mä kokkasin muun muassa vegaanisia lettuja, joista tytöt ilokseni pitivät.

Viime viikolla saimme viime lukukauden vaihtareita meidän vip-vieraiksi ja tuli parit fikat otettua tyttöjen kanssa. Kalmar on jättänyt paljon muistoja kaikkien lähteneiden vaihtareiden sydämiin. Toivon vaan, että meillä on tulevaisuudessa mahdollisuuksia tavata ja pysyä yhteyksissä. Ainakin  ympäri Eurooppaa löytyy tästedes majapaikkoja, jos ja kun haluaa matkustella.

Vera, the vip visitor
Perjantaina kävimme Katrin kanssa vihdoin Kalmarin taidemuseossa, sillä museoon on perjantaisin vapaa pääsy. Aika pieni museo kyseessä, mutta moderni. Museossa on tällä hetkellä kaksi näyttelyä menossa, toinen on "The Sleeping Beauty" ja toinen kertoo nuoren tytön kasvamisesta aikuiseksi naiseksi. Kävimme samalla kurkkaamassa Kalmarin linnalle suuntautuvan 'Magasinet' terveysravintolan. Ravintolaan katetaan sunnuntaisin aina brunssi ja raflan ikkunoista ja terassilta on näkymät linnalle.

Eilen käytiin vielä Katrin kanssa katsomassa auringonlaskua Stensön kalasatamassa. Taivas on tänään sekä eilen ollut kirkkaan oranssi auringonlaskun aikaan, mikä on tarkoittanut upeita kuvia. Täällä näkyy myös paljon joutsenia, jotka tuovat vielä entistä enemmän tunnelmaa auringonlaskuihin.Kevät on niin mun lemppari vuodenaika! Aamuisin ei tarvitse herätyskelloa, sillä valo ja linnunlaulu herättävät puolestaan ja muutenkin kaikki herää eloon. Ah. Näihin kuviin ja tunnelmiin. ♥

Reetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti