maanantai 29. tammikuuta 2018

Jääkiekkoa ja laskiaispullia

Viime viikolla ehdin vihdoin katsomaan lätkää Kalmarin jääkiekkohalliin. Pelaamassa olivat Kalmar HC ja Vänersborgs HC. Kalmar voitti aika ylivoimaisesti - totta kai, joukkueellahan on suomalainen maalivahti. ;) Hallin katsomossa oli melkein koko ESN-porukka kannustamassa Kalmarin joukkuetta. Täytyisi käydä useamminkin porukalla katsomassa. Ihanaa, että nyt pystyy tekemään asioita, jotka jäi viime lukukaudella ajan puutteen (excuses) vuoksi tekemättä.


Eilen leivottiin Katrin kanssa laskiaispullia. Kutsuin lisäksi naapurista italialaiset ystäväni Francescan ja Nicolan mun luo fikalle maistamaan näitä pohjolan herkkuja. Annoin myös mun kiinalaiselle kämppikselle maistiaisen. Ensimmäistä kertaa kokeilin vegaanista pullareseptiä. Pullista tuli kookosmaidon ansiosta paljon pehmeämpiä kuin mitä lehmänmaitoa käytettäessä tulee. Soijakerman lisäksi täytettiin pullat sekä hillolla että mantelimassalla - molempi parempi. Jatkoon! 


Mulla on tässä Nygatanin asunnossa vain yksi kämppis, vaikka asuntoon mahtuisi yhteensä neljä asukasta. En valita, sillä viime lukukaudella meitä oli turhan monta yhdessä keittiössä. En yhtään pane pahakseni sitäkään, että pääsin muuton yhteydessä eroon sokeritoukista ja luteista (kyllä, luteista). Lisäksi nyt mulla on oma kylppäri! Oon supertyytyväinen tähän kämppään ja mun huonekin on niin paljon kotoisampi. Alla kuvat mun 12 neliön luukusta. Naapurissa asuu myös paljon muita kansainvälisiä opiskelijoita.  Mainitsemani kiinalainen kämppis on niin symppis. Se tekee aina aasialaisia ruokia ja antaa mulle maistiaisia. Tähän asti se on kokannut mulle jo korealaista nuudelikeittoa, sushia, burritoja ja hongkongilaista banjia. Kuka ei vois olla pitämättä kämppiksestä, joka kokkaa sulle?

Käytiin Katrin kanssa katsomassa mun vakkarispotissa auringonlaskua taas vaihteeksi. Harmi, että muuten oli ollut kirkas päivä, mutta just auringonlaskun aikaan alkoi pilviä ilmestyä taivaalle. Täällä on muuten ollut aika lämmin sateesta huolimatta. Päivisin on about 4 astetta lämmintä ja välillä aurinko paistaa niin, että ehtii erehtymään vuodenaikaa jo kevääksi. Ei haittaa yhtään, jos talvi oli tässä eikä pelottelut kylmimmästä talvesta sataan vuoteen pidäkään paikkansa. Okei, ehkä opiskellessani ilmastonmuutoksesta mun täytyisi olla hieman huolissaan, jos kevät saapuu jo tammikuussa, mutta...

This spot tho
Hauskaa viikkoa!

Reetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti